Fiscaal advies


Van je fiscaal adviseur verlang je een actieve houding. Wij nemen niet alleen periodiek contact met je op voor “dagelijkse” fiscale advisering en actualiteit. Maar wij trekken ook aan de bel als wij kansen signaleren die een uitgebreid(er) fiscaal adviestraject behoeven. Hieronder volgen enkele voorbeelden.


Overhevelen vermogen naar kinderen

De fiscale wetgeving kent (nog steeds) mogelijkheden om vermogen fiscaal vriendelijk naar een jongere generatie over te hevelen. Bedenk wel dat de opties beperkt zijn als dit op het laatste moment nog allemaal moet gebeuren. Om ons fiscaal advies de gewenste uitwerking te laten hebben, zal met de uitvoering tijdig moeten worden gestart (denk in jaren, niet in weken).

Wanneer er eveneens een (familie)bedrijf moet worden overgeheveld naar de kinderen is het helemaal zaak om tijdig over de mogelijkheden voor fiscaal advies na te gaan denken.

Optimale bedrijfsstructuur

Schrijf je jouw onderneming in als eenmanszaak? Of toch maar liever een bv? Of gelijk een bv‑structuur? Het antwoord hangt vooral af van de fase waarin de onderneming zich bevindt. Wij kunnen hierover passend fiscaal advies geven.

Als je zelf al gaat nadenken over een eventuele verkoop, dan is dat het moment om na te gaan of de bedrijfsstructuur fiscaal optimaal is. Als het noodzakelijk is om de bedrijfsstructuur eerst nog te herstructureren, start daar dan op tijd mee. Wij kunnen je hierin begeleiden met een gedegen fiscaal advies. Fiscaal kunst-en-vliegwerk willen we bij voorkeur vermijden.

Over de landsgrens

Wanneer je activiteiten gaat uitbreiden naar het buitenland, dan ontkom je er niet aan om in het betreffende land eveneens fiscaal advies in te winnen. Voor meer informatie daarover verwijzen wij je graag naar onze pagina Internationaal Ondernemen.

Fiscale check

Ben je fiscaal up to date? Wij nemen samen de mogelijkheden met je door.

Financiële planning

Heb je inzicht in jouw financiële situatie?

Belastingaangifte/controle

Is jouw belastingaangifte geoptimaliseerd?

Belasting besparen

Wij vertellen je verschillende manieren hoe je belasting kan besparen

Bezwaarprocedure

Wat moet je doen als de belastingdienst het niet eens is met jouw belastingaangifte? Wij helpen je!