|

Overnameadviseur en register valuator Gerard Janssen ging in op wat er allemaal komt kijken bij een voorgenomen verkoop of bij een ongewenste tussentijdse verkoop. Hoe bepaal je waarde van je onderneming? Wat zijn de valkuilen? Welke risico’s loop je? En welke afspraken maak je onderling?

Afspraken die je maakt kunnen deels in een aandeelhoudersovereenkomst worden vastgelegd. De advocaten Geneviève Galjé en Maria Timmermans gingen dieper in op deze overeenkomst. Wat is het verschil tussen een aandeelhoudersovereenkomst en statuten? Wat kun je opnemen in een aandeelhoudersovereenkomst? En wat niet? Hoe belangrijk zo’n overeenkomst is bleek uiteindelijk bij de laatste spreker.

Wij hadden een klant bereid gevonden om zijn verhaal te vertellen. Op zeer boeiende wijze vertelde deze klant welk proces hij had doorlopen om uiteindelijk van zijn zakelijke partner afscheid te kunnen nemen.

 

Duidelijk werd dat er voor werkgevers twee belangrijke data aan komen. 1 januari 2020 omdat dan de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking gaat treden. En 1 april 2020 omdat werkgevers dan compensatie kunnen aanvragen voor een transitievergoeding die zij hebben betaald aan een werknemer die is ontslagen na twee jaar ziekte.

Ten slotte vertelde Simone Grimberg als klant van de firma Deron in Gendt ons hoe fijn het pakket Loket.nl werkt zodat zij tijd heeft voor andere zaken.

Na een voedzaam ontbijt bij BuitenSporig! en foto, is iedereen in de trein naar Geldermalsen gestapt. Het was wat fris en hier en daar wat nat omdat de bloesem ‘s nachts was besproeid tegen de vorstschade maar verder was het een heerlijke dag.

De Bloesemtocht is een eendaagse wandeltocht en voert door de mooiste delen van de Betuwe. Alle routes leiden dwars door boomgaarden en over terreinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. De netto-opbrengst van de Rode Kruis Bloesemtocht gaat naar goede doelen in het kader van steun bieden aan de sociaal zwakkere en vereenzaamde mensen in onze samenleving.

Wij lopen nu al een aantal jaren met onze relaties deze wandeltocht. Loop je volgend jaar met ons mee?