Nieuws

Fotoshoot

Om een uniforme uitstraling te krijgen op zowel website als visitekaartjes, organiseren wij zo'n twee keer per jaar een fotoshoot. Wij maken gebruik van een professionele fotograaf en iedere keer dezelfde locatie.

lees verder

Wet Arbeidsmarkt in Balans

Op 5 februari 2019 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans aangenomen door de Tweede Kamer. Of deze wijzigingen doorgaan is nog afhankelijk van de Eerste Kamer. De wetgever streeft er naar het voorstel nog voordat de nieuwe Eerste Kamer op 27 mei a.s. geïnstalleerd wordt aangenomen te krijgen.

lees verder

Wake-Update Werkgevers donderdag 18 april 2019

Als werkgever heb je veel verantwoordelijkheden. Een goede administratie is daarbij van groot belang. Loket.nl is een online-omgeving voor werkgever en werknemer. Vaak worden alle mogelijkheden van dit pakket niet maximaal benut.  

lees verder

Terugvragen Britse btw

Ben je de berichtgeving over de Brexit inmiddels helemaal beu? Even doorbijten, want hier is er weer eentje. Deze keer gaat het over het terugvragen van Britse btw.

lees verder

Brexit, wel of geen deal?

Zoals het er nu naar uitziet, nemen wij op 30 maart 2019 afscheid als Europese Unie van het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment is nog veel onduidelijk. Wel een deal? Geen deal?

lees verder

Voorkom boete, doe aangifte

Tijdig aangifte doen en je belasting betalen, dat is toch vaak weer even slikken. Maar omdat het toch moet gebeuren, kun je dit maar beter tijdig doen. Dat voorkomt dat je meer moet betalen dan strikt noodzakelijk.

lees verder

Waarschuwing

Wij hebben geconstateerd dat een aantal van onze klanten weer een brief hebben ontvangen van European Business Number (EBN). Het gaat hier om een oplichtingszaak die in 2017 ook al aan de kaak is gesteld. Trap er niet in.

lees verder

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2019

Als wij daartoe gemachtigd zijn, beschikken wij over je voorlopige aanslag 2019. Dit is de zogenoemde SBA (serviceberichten aanslag). Deze voorlopige aanslag 2019 gaan wij controleren op het moment dat wij je aangifte inkomstenbelasting 2017 of 2018 gaan verzorgen.

lees verder

Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2019

Wij beschikken  over je voorlopige aanslag 2019 als wij daartoe gemachtigd zijn. Dit is de zogenoemde SBA (serviceberichten aanslag). Deze voorlopige aanslag 2019 gaan wij controleren wanneer wij je aangifte vennootschapsbelasting 2017 of 2018 gaan verzorgen.  

lees verder

Nieuwe wet- en regelgeving en belastingplannen 2019

Van Herwijnen Kreston ondersteunt je bij fiscale en financiële zaken. Daarom hebben wij  enkele belangrijke thema’s uit de Belastingplannen 2019 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk op een rij gezet.

lees verder

Wijzigingen in heffingskortingen per 1 januari 2019

Wat is er veranderd? Heeft u werknemers in dienst die niet in Nederland wonen? Vanaf 1 januari 2019 hebben alleen werknemers die inwoner zijn van Nederland nog recht op de volledige heffingskortingen. Het aantal loonbelastingtabellen is daardoor toegenomen.

lees verder

Van Herwijnen Kreston Groeit!

Om u als klant voortdurend optimaal van dienst te kunnen zijn, ontwikkelt Van Herwijnen Kreston zich steeds verder als professionele dienstverlener. Hierdoor is het aantal medewerkers de afgelopen tijd flink toegenomen.

lees verder

Wat is UBL en waarom zou ik overstappen op UBL?

Steeds meer ondernemers versturen verkoopfacturen digitaal als PDF bestand. Dit levert een voordeel op voor de verzender van de facturen in de vorm van een besparing op drukwerk, portokosten en een snellere verwerkingstijd. De ontvanger zal deze factuur echter vaak nog handmatig moeten verwerken terwijl bij de ontvanger ook voordelen te realiseren zijn bij het gebruik van UBL.

lees verder

Werkkostenregeling 2018

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat je als werkgever de werkkosten van het afgelopen jaar weer moet beoordelen. Lees in deze blog waar je allemaal aan moet denken.

lees verder

Verhoging btw-tarief 6% naar 9%

Als het Belastingplan 2019 door onze wetgever wordt aangenomen dan zal op 1 januari 2019 het lage btw-tarief van 6% worden verhoogd naar 9%. Op dit moment is nog niet bekend of het Belastingplan wordt aangenomen, maar we gaan daar wel van uit.  

lees verder

Kreston Nederland breidt uit...

Kreston, het wereldwijde netwerk van onafhankelijke accountantskantoren, breidt in Nederland uit met de toelating van Lentink De Jonge Accountants & Belastingadviseurs, een maatschap met zeven vennoten en drie vestigingen in Harderwijk, Putten en Zeewolde.

lees verder

Wake-Update Personeel

Donderdagochtend 11 oktober 2018 stond om 07.30 uur de warme koffie en betuwse broodjes klaar voor onze klanten en relaties. Deze vroege bijeenkomst stond in het teken van Personeel.

lees verder

Meer grip op jouw onderneming met behulp van tussentijdse cijfers

Heb je het gevoel dat je niet goed weet hoe jouw onderneming er voor staat? Word je tijdig voorzien van managementinformatie? Nee? Dan zijn tussentijdse rapportages voor jou interessant! Voor jou als ondernemer is het immers van belang om over actuele financiële informatie te beschikken tijdens het maken van beslissingen.

lees verder

Zwangere werkneemsters

Jouw werkneemster komt bij je met het bericht dat ze zwanger is. Dit is natuurlijk een feestelijke aangelegenheid voor haar, maar wat betekent dit voor jouw bedrijf? Lees hier meer over in onze blog.

lees verder

Prinsjesdagspecial 2018

Tijdens Prinsjesdag 2018 heeft het kabinet Rutte III de Miljoenennota 2019 gepresenteerd. In de “Prinsjesdagspecial” hebben onze belastingadviseurs een samenvatting gemaakt van de voorgestelde belastingwijzigingen. Sommige onderdelen zijn nieuw. Sommige belastingwijzigingen waren vorig jaar al aangekondigd, maar wil het kabinet blijkbaar toch nog aanpassen.

lees verder

Koppelingen Loket.nl

Met Loket.nl kies je voor een online salarispakket dat verschillende voordelen biedt. Om jou als werkgever meer te ontzorgen, is het mogelijk om Loket.nl aan online applicaties te koppelen. Lees hier welke mogelijkheden er zijn en hoe dit jou kan ontzorgen.

lees verder

Work-Update Exact Online 8 november 2018

Als ondernemer heb je met Exact Online direct toegang tot je resultaten en cijfers. In een oogopslag zie je hoe jouw onderneming er op dat moment voor staat. Op donderdag 8 november aanstaande organiseert Van Herwijnen Kreston een Wake-Update voor gebruikers van Exact Online.

lees verder

Wake-Update Gezellig donderdagavond 25 oktober 2018

Ondernemen is risico’s nemen, maar ook denken in kansen. Een ondernemer moet regelmatig een gokje wagen om succesvol te worden. Ben jij goed in een gokje wagen en durf jij all-in te gaan? We stellen jou graag op de proef tijdens onze Wake-Update Gezellig.

lees verder

Wake-Update Personeel - donderdagochtend 11 oktober 2018

Heeft u inzicht en grip op de kansen & risico's van uw medewerkers? Van Herwijnen Kreston organiseert op donderdag 11 oktober een Wake-Update over Personeel. Bekijk hier de uitnodiging en meld u aan!

lees verder

De voordelen van een klein(er) kantoor voor accountancy en belastingadvies

Veel organisaties maken gebruik van de dienstverlening van kantoren gericht op accountancy en belastingadvies. Veelal gaat het hierbij om (middel)grote landelijke of regionaal opererende kantoren met meerdere vestigingen. Behalve deze (middel)grote kantoren zijn ook veel kleinere kantoren actief. Van Herwijnen Kreston is een van deze kleine(re) kantoren.

lees verder

Bedrijfsfilm Van Herwijnen Kreston gemaakt door studenten Van Maerlant College Den Bosch

Studenten van Maerlant College beklommen afgelopen juni de Mont Ventoux en Van Herwijnen Kreston was hierbij aanwezig als sponsor. Een unieke ervaring waarbij 35 jonge studenten het gevecht met zichzelf aangaan en erin slagen om boven zichzelf uit te stijgen. Bekijk hier hoe de studenten voorbereid werden door Patrick van de Langenberg! #KnowingYou

De opmars en voordelen van Robotic Accounting

Robotic Accounting, misschien heb je er al eens over gehoord, maar wat is het nu eigenlijk? In relatie tot de boekhouding beschouwen wij Robotic Accounting als een manier om administratieve handelingen te automatiseren.

lees verder

Save the dates

Om ondernemers te informeren over de meest actuele en relevante financiële en fiscale ontwikkelingen, organiseert Van Herwijnen Kreston vier Wake-Updates. Bekijk hieronder de vier bijeenkomsten en meld je hier aan!

lees verder

Bezwaar box 3-heffing 2017

De heffing van inkomstenbelasting over het vermogen in box 3 is veel belastingplichtigen al jaren een doorn in het oog. Op dit moment lopen verschillende procedures bij de Hoge Raad over de rechtmatigheid van deze heffing.

lees verder

Ziek tijdens de vakantie

De zomervakantie is de periode waarin jouw personeel de batterij weer oplaadt en vaak uitzwerft over de hele wereld. Maar wat als jouw werknemer op vakantie in het buitenland ziek wordt? Lees hierover meer in onze blog.

lees verder

Massaal bezwaar box 3-heffing 2017

De heffing van inkomstenbelasting over het vermogen in box 3 is veel belastingplichtigen al jaren een doorn in het oog. Op dit moment lopen verschillende procedures bij de Hoge Raad over de rechtmatigheid van deze heffing.

lees verder

Zonnepanelen en btw

Op 20 juni 2013 heeft het Hof van Justitie van de EU besloten dat een particulier die zonnepanelen op zijn/haar huis installeert, voor btw-doeleinden als ondernemer moet worden behandeld. Deze persoon levert immers (ook) elektriciteit terug aan het energiebedrijf.

lees verder

Subsidieregeling Praktijkleren 2017-2018

De Subsidieregeling Praktijkleren is een tegemoetkoming van de overheid die je kunt aanvragen als je als leerbedrijf optreedt. Benieuwd hoe je als ondernemer in aanmerking komt voor deze subsidieregeling? Lees het in onze blog!

lees verder

Wake-Update - Is uw onderneming uw pensioen?

Donderdagochtend 28 juni stond om 07.30 uur de warme koffie en betuwse broodjes klaar voor onze klanten en relaties. Deze vroege bijeenkomst stond in het teken van de Wake-Update over waardecreatie en financiële planning.

lees verder

Nieuwe website!

Bij een naamsverandering hoort een nieuwe website. Na maanden hard werken is deze op donderdag 21 juni gelanceerd.

lees verder

Maak je onderneming "los"

Een onderneming die afhankelijk is van de ondernemer die er werkt is lastig verkoopbaar. Wie wil er graag betalen voor een bedrijf als de oud-ondernemer er nog jarenlang bij blijft horen?

lees verder

Niet-betaalde facturen en btw

Heeft u de btw op inkoopfacturen afgetrokken, maar de factuur nog niet betaald? Houdt u er dan rekening mee dat u in een aantal situaties de btw weer aan de belastingdienst moet terugbetalen.

lees verder

Actualiteiten loonheffingen 2017

Voor auto’s van de zaak waarvan de eerste tenaamstelling in 2017 ligt, geldt een standaard bijtellingspercentage van 22%. Deze bijtelling geldt eveneens voor hybride auto’s. Alleen voor volledig elektrische auto’s geldt een lagere bijtelling van 4%.

lees verder

Btw bij prestaties voor verzekeraars

Btw bij prestaties voor verzekeraars Verzekeringen en diensten van verzekeringstussenpersonen zijn vrijgesteld van btw. Over deze vrijstelling is dit voorjaar geprocedeerd bij de belastingrechter.

lees verder

Groeien is meer dan alleen groter worden

Groeien is meer dan alleen groter worden U bent een succesvol ondernemer, of u bent hard op weg er een te worden. Om de toekomst het hoofd te kunnen bieden is groei in een van de strategische opties waaruit u.

lees verder

Uitzendbedrijven worden voortaan ingedeeld in uitzendsector

Uitzendbedrijven worden voortaan ingedeeld in uitzendsector. Per 25 mei 2017 is de Regeling Wet financiering sociale verzekeringen (Regeling Wfsv) gewijzigd. Dit heeft gevolgen voor alle bedrijven die, op welke schaal dan ook, personeel uitlenen of uitzenden.

lees verder

Van waarde naar prijs

Van waarde naar prijs. Op een bepaald moment komt bij ondernemers de vraag op: wat is mijn onderneming nu waard? Natuurlijk wordt hiermee bedoeld: hoeveel geld kan ik voor mijn aandelen vragen, maar dat is niet geheel hetzelfde.

lees verder

Koopcontract: je paraplu voordat het regent

Koopcontract: je paraplu voordat het regent. Een aan- of verkooptransactie zal op een bepaald moment de vorm moeten krijgen van een overeenkomst. Meestal is dat het geval zodra duidelijk is dat beide partijen serieus met elkaar verder willen praten.

lees verder

Fotoshoot

Om een uniforme uitstraling te krijgen op zowel website als visitekaartjes, organiseren wij zo'n twee keer per jaar een fotoshoot. Wij maken gebruik van een professionele fotograaf en iedere keer dezelfde locatie.

lees verder

Wet Arbeidsmarkt in Balans

Op 5 februari 2019 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans aangenomen door de Tweede Kamer. Of deze wijzigingen doorgaan is nog afhankelijk van de Eerste Kamer. De wetgever streeft er naar het voorstel nog voordat de nieuwe Eerste Kamer op 27 mei a.s. geïnstalleerd wordt aangenomen te krijgen.

lees verder

Wake-Update Werkgevers donderdag 18 april 2019

Als werkgever heb je veel verantwoordelijkheden. Een goede administratie is daarbij van groot belang. Loket.nl is een online-omgeving voor werkgever en werknemer. Vaak worden alle mogelijkheden van dit pakket niet maximaal benut.  

lees verder

Terugvragen Britse btw

Ben je de berichtgeving over de Brexit inmiddels helemaal beu? Even doorbijten, want hier is er weer eentje. Deze keer gaat het over het terugvragen van Britse btw.

lees verder

Brexit, wel of geen deal?

Zoals het er nu naar uitziet, nemen wij op 30 maart 2019 afscheid als Europese Unie van het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment is nog veel onduidelijk. Wel een deal? Geen deal?

lees verder

Voorkom boete, doe aangifte

Tijdig aangifte doen en je belasting betalen, dat is toch vaak weer even slikken. Maar omdat het toch moet gebeuren, kun je dit maar beter tijdig doen. Dat voorkomt dat je meer moet betalen dan strikt noodzakelijk.

lees verder

Waarschuwing

Wij hebben geconstateerd dat een aantal van onze klanten weer een brief hebben ontvangen van European Business Number (EBN). Het gaat hier om een oplichtingszaak die in 2017 ook al aan de kaak is gesteld. Trap er niet in.

lees verder

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2019

Als wij daartoe gemachtigd zijn, beschikken wij over je voorlopige aanslag 2019. Dit is de zogenoemde SBA (serviceberichten aanslag). Deze voorlopige aanslag 2019 gaan wij controleren op het moment dat wij je aangifte inkomstenbelasting 2017 of 2018 gaan verzorgen.

lees verder

Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2019

Wij beschikken  over je voorlopige aanslag 2019 als wij daartoe gemachtigd zijn. Dit is de zogenoemde SBA (serviceberichten aanslag). Deze voorlopige aanslag 2019 gaan wij controleren wanneer wij je aangifte vennootschapsbelasting 2017 of 2018 gaan verzorgen.  

lees verder

Nieuwe wet- en regelgeving en belastingplannen 2019

Van Herwijnen Kreston ondersteunt je bij fiscale en financiële zaken. Daarom hebben wij  enkele belangrijke thema’s uit de Belastingplannen 2019 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk op een rij gezet.

lees verder

Wijzigingen in heffingskortingen per 1 januari 2019

Wat is er veranderd? Heeft u werknemers in dienst die niet in Nederland wonen? Vanaf 1 januari 2019 hebben alleen werknemers die inwoner zijn van Nederland nog recht op de volledige heffingskortingen. Het aantal loonbelastingtabellen is daardoor toegenomen.

lees verder

Van Herwijnen Kreston Groeit!

Om u als klant voortdurend optimaal van dienst te kunnen zijn, ontwikkelt Van Herwijnen Kreston zich steeds verder als professionele dienstverlener. Hierdoor is het aantal medewerkers de afgelopen tijd flink toegenomen.

lees verder

Wat is UBL en waarom zou ik overstappen op UBL?

Steeds meer ondernemers versturen verkoopfacturen digitaal als PDF bestand. Dit levert een voordeel op voor de verzender van de facturen in de vorm van een besparing op drukwerk, portokosten en een snellere verwerkingstijd. De ontvanger zal deze factuur echter vaak nog handmatig moeten verwerken terwijl bij de ontvanger ook voordelen te realiseren zijn bij het gebruik van UBL.

lees verder

Werkkostenregeling 2018

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat je als werkgever de werkkosten van het afgelopen jaar weer moet beoordelen. Lees in deze blog waar je allemaal aan moet denken.

lees verder

Verhoging btw-tarief 6% naar 9%

Als het Belastingplan 2019 door onze wetgever wordt aangenomen dan zal op 1 januari 2019 het lage btw-tarief van 6% worden verhoogd naar 9%. Op dit moment is nog niet bekend of het Belastingplan wordt aangenomen, maar we gaan daar wel van uit.  

lees verder

Kreston Nederland breidt uit...

Kreston, het wereldwijde netwerk van onafhankelijke accountantskantoren, breidt in Nederland uit met de toelating van Lentink De Jonge Accountants & Belastingadviseurs, een maatschap met zeven vennoten en drie vestigingen in Harderwijk, Putten en Zeewolde.

lees verder

Wake-Update Personeel

Donderdagochtend 11 oktober 2018 stond om 07.30 uur de warme koffie en betuwse broodjes klaar voor onze klanten en relaties. Deze vroege bijeenkomst stond in het teken van Personeel.

lees verder

Meer grip op jouw onderneming met behulp van tussentijdse cijfers

Heb je het gevoel dat je niet goed weet hoe jouw onderneming er voor staat? Word je tijdig voorzien van managementinformatie? Nee? Dan zijn tussentijdse rapportages voor jou interessant! Voor jou als ondernemer is het immers van belang om over actuele financiële informatie te beschikken tijdens het maken van beslissingen.

lees verder

Zwangere werkneemsters

Jouw werkneemster komt bij je met het bericht dat ze zwanger is. Dit is natuurlijk een feestelijke aangelegenheid voor haar, maar wat betekent dit voor jouw bedrijf? Lees hier meer over in onze blog.

lees verder

Prinsjesdagspecial 2018

Tijdens Prinsjesdag 2018 heeft het kabinet Rutte III de Miljoenennota 2019 gepresenteerd. In de “Prinsjesdagspecial” hebben onze belastingadviseurs een samenvatting gemaakt van de voorgestelde belastingwijzigingen. Sommige onderdelen zijn nieuw. Sommige belastingwijzigingen waren vorig jaar al aangekondigd, maar wil het kabinet blijkbaar toch nog aanpassen.

lees verder

Koppelingen Loket.nl

Met Loket.nl kies je voor een online salarispakket dat verschillende voordelen biedt. Om jou als werkgever meer te ontzorgen, is het mogelijk om Loket.nl aan online applicaties te koppelen. Lees hier welke mogelijkheden er zijn en hoe dit jou kan ontzorgen.

lees verder

Work-Update Exact Online 8 november 2018

Als ondernemer heb je met Exact Online direct toegang tot je resultaten en cijfers. In een oogopslag zie je hoe jouw onderneming er op dat moment voor staat. Op donderdag 8 november aanstaande organiseert Van Herwijnen Kreston een Wake-Update voor gebruikers van Exact Online.

lees verder

Wake-Update Gezellig donderdagavond 25 oktober 2018

Ondernemen is risico’s nemen, maar ook denken in kansen. Een ondernemer moet regelmatig een gokje wagen om succesvol te worden. Ben jij goed in een gokje wagen en durf jij all-in te gaan? We stellen jou graag op de proef tijdens onze Wake-Update Gezellig.

lees verder

Wake-Update Personeel - donderdagochtend 11 oktober 2018

Heeft u inzicht en grip op de kansen & risico's van uw medewerkers? Van Herwijnen Kreston organiseert op donderdag 11 oktober een Wake-Update over Personeel. Bekijk hier de uitnodiging en meld u aan!

lees verder

De voordelen van een klein(er) kantoor voor accountancy en belastingadvies

Veel organisaties maken gebruik van de dienstverlening van kantoren gericht op accountancy en belastingadvies. Veelal gaat het hierbij om (middel)grote landelijke of regionaal opererende kantoren met meerdere vestigingen. Behalve deze (middel)grote kantoren zijn ook veel kleinere kantoren actief. Van Herwijnen Kreston is een van deze kleine(re) kantoren.

lees verder

Bedrijfsfilm Van Herwijnen Kreston gemaakt door studenten Van Maerlant College Den Bosch

Studenten van Maerlant College beklommen afgelopen juni de Mont Ventoux en Van Herwijnen Kreston was hierbij aanwezig als sponsor. Een unieke ervaring waarbij 35 jonge studenten het gevecht met zichzelf aangaan en erin slagen om boven zichzelf uit te stijgen. Bekijk hier hoe de studenten voorbereid werden door Patrick van de Langenberg! #KnowingYou

De opmars en voordelen van Robotic Accounting

Robotic Accounting, misschien heb je er al eens over gehoord, maar wat is het nu eigenlijk? In relatie tot de boekhouding beschouwen wij Robotic Accounting als een manier om administratieve handelingen te automatiseren.

lees verder

Save the dates

Om ondernemers te informeren over de meest actuele en relevante financiële en fiscale ontwikkelingen, organiseert Van Herwijnen Kreston vier Wake-Updates. Bekijk hieronder de vier bijeenkomsten en meld je hier aan!

lees verder

Bezwaar box 3-heffing 2017

De heffing van inkomstenbelasting over het vermogen in box 3 is veel belastingplichtigen al jaren een doorn in het oog. Op dit moment lopen verschillende procedures bij de Hoge Raad over de rechtmatigheid van deze heffing.

lees verder

Ziek tijdens de vakantie

De zomervakantie is de periode waarin jouw personeel de batterij weer oplaadt en vaak uitzwerft over de hele wereld. Maar wat als jouw werknemer op vakantie in het buitenland ziek wordt? Lees hierover meer in onze blog.

lees verder

Massaal bezwaar box 3-heffing 2017

De heffing van inkomstenbelasting over het vermogen in box 3 is veel belastingplichtigen al jaren een doorn in het oog. Op dit moment lopen verschillende procedures bij de Hoge Raad over de rechtmatigheid van deze heffing.

lees verder

Zonnepanelen en btw

Op 20 juni 2013 heeft het Hof van Justitie van de EU besloten dat een particulier die zonnepanelen op zijn/haar huis installeert, voor btw-doeleinden als ondernemer moet worden behandeld. Deze persoon levert immers (ook) elektriciteit terug aan het energiebedrijf.

lees verder

Subsidieregeling Praktijkleren 2017-2018

De Subsidieregeling Praktijkleren is een tegemoetkoming van de overheid die je kunt aanvragen als je als leerbedrijf optreedt. Benieuwd hoe je als ondernemer in aanmerking komt voor deze subsidieregeling? Lees het in onze blog!

lees verder

Wake-Update - Is uw onderneming uw pensioen?

Donderdagochtend 28 juni stond om 07.30 uur de warme koffie en betuwse broodjes klaar voor onze klanten en relaties. Deze vroege bijeenkomst stond in het teken van de Wake-Update over waardecreatie en financiële planning.

lees verder

Nieuwe website!

Bij een naamsverandering hoort een nieuwe website. Na maanden hard werken is deze op donderdag 21 juni gelanceerd.

lees verder

Maak je onderneming "los"

Een onderneming die afhankelijk is van de ondernemer die er werkt is lastig verkoopbaar. Wie wil er graag betalen voor een bedrijf als de oud-ondernemer er nog jarenlang bij blijft horen?

lees verder

Niet-betaalde facturen en btw

Heeft u de btw op inkoopfacturen afgetrokken, maar de factuur nog niet betaald? Houdt u er dan rekening mee dat u in een aantal situaties de btw weer aan de belastingdienst moet terugbetalen.

lees verder

Actualiteiten loonheffingen 2017

Voor auto’s van de zaak waarvan de eerste tenaamstelling in 2017 ligt, geldt een standaard bijtellingspercentage van 22%. Deze bijtelling geldt eveneens voor hybride auto’s. Alleen voor volledig elektrische auto’s geldt een lagere bijtelling van 4%.

lees verder

Btw bij prestaties voor verzekeraars

Btw bij prestaties voor verzekeraars Verzekeringen en diensten van verzekeringstussenpersonen zijn vrijgesteld van btw. Over deze vrijstelling is dit voorjaar geprocedeerd bij de belastingrechter.

lees verder

Groeien is meer dan alleen groter worden

Groeien is meer dan alleen groter worden U bent een succesvol ondernemer, of u bent hard op weg er een te worden. Om de toekomst het hoofd te kunnen bieden is groei in een van de strategische opties waaruit u.

lees verder

Uitzendbedrijven worden voortaan ingedeeld in uitzendsector

Uitzendbedrijven worden voortaan ingedeeld in uitzendsector. Per 25 mei 2017 is de Regeling Wet financiering sociale verzekeringen (Regeling Wfsv) gewijzigd. Dit heeft gevolgen voor alle bedrijven die, op welke schaal dan ook, personeel uitlenen of uitzenden.

lees verder

Van waarde naar prijs

Van waarde naar prijs. Op een bepaald moment komt bij ondernemers de vraag op: wat is mijn onderneming nu waard? Natuurlijk wordt hiermee bedoeld: hoeveel geld kan ik voor mijn aandelen vragen, maar dat is niet geheel hetzelfde.

lees verder

Koopcontract: je paraplu voordat het regent

Koopcontract: je paraplu voordat het regent. Een aan- of verkooptransactie zal op een bepaald moment de vorm moeten krijgen van een overeenkomst. Meestal is dat het geval zodra duidelijk is dat beide partijen serieus met elkaar verder willen praten.

lees verder

Fotoshoot

Om een uniforme uitstraling te krijgen op zowel website als visitekaartjes, organiseren wij zo'n twee keer per jaar een fotoshoot. Wij maken gebruik van een professionele fotograaf en iedere keer dezelfde locatie.

lees verder

Wet Arbeidsmarkt in Balans

Op 5 februari 2019 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans aangenomen door de Tweede Kamer. Of deze wijzigingen doorgaan is nog afhankelijk van de Eerste Kamer. De wetgever streeft er naar het voorstel nog voordat de nieuwe Eerste Kamer op 27 mei a.s. geïnstalleerd wordt aangenomen te krijgen.

lees verder

Wake-Update Werkgevers donderdag 18 april 2019

Als werkgever heb je veel verantwoordelijkheden. Een goede administratie is daarbij van groot belang. Loket.nl is een online-omgeving voor werkgever en werknemer. Vaak worden alle mogelijkheden van dit pakket niet maximaal benut.  

lees verder

Terugvragen Britse btw

Ben je de berichtgeving over de Brexit inmiddels helemaal beu? Even doorbijten, want hier is er weer eentje. Deze keer gaat het over het terugvragen van Britse btw.

lees verder

Brexit, wel of geen deal?

Zoals het er nu naar uitziet, nemen wij op 30 maart 2019 afscheid als Europese Unie van het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment is nog veel onduidelijk. Wel een deal? Geen deal?

lees verder

Voorkom boete, doe aangifte

Tijdig aangifte doen en je belasting betalen, dat is toch vaak weer even slikken. Maar omdat het toch moet gebeuren, kun je dit maar beter tijdig doen. Dat voorkomt dat je meer moet betalen dan strikt noodzakelijk.

lees verder

Waarschuwing

Wij hebben geconstateerd dat een aantal van onze klanten weer een brief hebben ontvangen van European Business Number (EBN). Het gaat hier om een oplichtingszaak die in 2017 ook al aan de kaak is gesteld. Trap er niet in.

lees verder

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2019

Als wij daartoe gemachtigd zijn, beschikken wij over je voorlopige aanslag 2019. Dit is de zogenoemde SBA (serviceberichten aanslag). Deze voorlopige aanslag 2019 gaan wij controleren op het moment dat wij je aangifte inkomstenbelasting 2017 of 2018 gaan verzorgen.

lees verder

Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2019

Wij beschikken  over je voorlopige aanslag 2019 als wij daartoe gemachtigd zijn. Dit is de zogenoemde SBA (serviceberichten aanslag). Deze voorlopige aanslag 2019 gaan wij controleren wanneer wij je aangifte vennootschapsbelasting 2017 of 2018 gaan verzorgen.  

lees verder

Nieuwe wet- en regelgeving en belastingplannen 2019

Van Herwijnen Kreston ondersteunt je bij fiscale en financiële zaken. Daarom hebben wij  enkele belangrijke thema’s uit de Belastingplannen 2019 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk op een rij gezet.

lees verder

Wijzigingen in heffingskortingen per 1 januari 2019

Wat is er veranderd? Heeft u werknemers in dienst die niet in Nederland wonen? Vanaf 1 januari 2019 hebben alleen werknemers die inwoner zijn van Nederland nog recht op de volledige heffingskortingen. Het aantal loonbelastingtabellen is daardoor toegenomen.

lees verder

Van Herwijnen Kreston Groeit!

Om u als klant voortdurend optimaal van dienst te kunnen zijn, ontwikkelt Van Herwijnen Kreston zich steeds verder als professionele dienstverlener. Hierdoor is het aantal medewerkers de afgelopen tijd flink toegenomen.

lees verder

Wat is UBL en waarom zou ik overstappen op UBL?

Steeds meer ondernemers versturen verkoopfacturen digitaal als PDF bestand. Dit levert een voordeel op voor de verzender van de facturen in de vorm van een besparing op drukwerk, portokosten en een snellere verwerkingstijd. De ontvanger zal deze factuur echter vaak nog handmatig moeten verwerken terwijl bij de ontvanger ook voordelen te realiseren zijn bij het gebruik van UBL.

lees verder

Werkkostenregeling 2018

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat je als werkgever de werkkosten van het afgelopen jaar weer moet beoordelen. Lees in deze blog waar je allemaal aan moet denken.

lees verder

Verhoging btw-tarief 6% naar 9%

Als het Belastingplan 2019 door onze wetgever wordt aangenomen dan zal op 1 januari 2019 het lage btw-tarief van 6% worden verhoogd naar 9%. Op dit moment is nog niet bekend of het Belastingplan wordt aangenomen, maar we gaan daar wel van uit.  

lees verder

Kreston Nederland breidt uit...

Kreston, het wereldwijde netwerk van onafhankelijke accountantskantoren, breidt in Nederland uit met de toelating van Lentink De Jonge Accountants & Belastingadviseurs, een maatschap met zeven vennoten en drie vestigingen in Harderwijk, Putten en Zeewolde.

lees verder

Wake-Update Personeel

Donderdagochtend 11 oktober 2018 stond om 07.30 uur de warme koffie en betuwse broodjes klaar voor onze klanten en relaties. Deze vroege bijeenkomst stond in het teken van Personeel.

lees verder

Meer grip op jouw onderneming met behulp van tussentijdse cijfers

Heb je het gevoel dat je niet goed weet hoe jouw onderneming er voor staat? Word je tijdig voorzien van managementinformatie? Nee? Dan zijn tussentijdse rapportages voor jou interessant! Voor jou als ondernemer is het immers van belang om over actuele financiële informatie te beschikken tijdens het maken van beslissingen.

lees verder

Zwangere werkneemsters

Jouw werkneemster komt bij je met het bericht dat ze zwanger is. Dit is natuurlijk een feestelijke aangelegenheid voor haar, maar wat betekent dit voor jouw bedrijf? Lees hier meer over in onze blog.

lees verder

Prinsjesdagspecial 2018

Tijdens Prinsjesdag 2018 heeft het kabinet Rutte III de Miljoenennota 2019 gepresenteerd. In de “Prinsjesdagspecial” hebben onze belastingadviseurs een samenvatting gemaakt van de voorgestelde belastingwijzigingen. Sommige onderdelen zijn nieuw. Sommige belastingwijzigingen waren vorig jaar al aangekondigd, maar wil het kabinet blijkbaar toch nog aanpassen.

lees verder

Koppelingen Loket.nl

Met Loket.nl kies je voor een online salarispakket dat verschillende voordelen biedt. Om jou als werkgever meer te ontzorgen, is het mogelijk om Loket.nl aan online applicaties te koppelen. Lees hier welke mogelijkheden er zijn en hoe dit jou kan ontzorgen.

lees verder

Work-Update Exact Online 8 november 2018

Als ondernemer heb je met Exact Online direct toegang tot je resultaten en cijfers. In een oogopslag zie je hoe jouw onderneming er op dat moment voor staat. Op donderdag 8 november aanstaande organiseert Van Herwijnen Kreston een Wake-Update voor gebruikers van Exact Online.

lees verder

Wake-Update Gezellig donderdagavond 25 oktober 2018

Ondernemen is risico’s nemen, maar ook denken in kansen. Een ondernemer moet regelmatig een gokje wagen om succesvol te worden. Ben jij goed in een gokje wagen en durf jij all-in te gaan? We stellen jou graag op de proef tijdens onze Wake-Update Gezellig.

lees verder

Wake-Update Personeel - donderdagochtend 11 oktober 2018

Heeft u inzicht en grip op de kansen & risico's van uw medewerkers? Van Herwijnen Kreston organiseert op donderdag 11 oktober een Wake-Update over Personeel. Bekijk hier de uitnodiging en meld u aan!

lees verder

De voordelen van een klein(er) kantoor voor accountancy en belastingadvies

Veel organisaties maken gebruik van de dienstverlening van kantoren gericht op accountancy en belastingadvies. Veelal gaat het hierbij om (middel)grote landelijke of regionaal opererende kantoren met meerdere vestigingen. Behalve deze (middel)grote kantoren zijn ook veel kleinere kantoren actief. Van Herwijnen Kreston is een van deze kleine(re) kantoren.

lees verder

Bedrijfsfilm Van Herwijnen Kreston gemaakt door studenten Van Maerlant College Den Bosch

Studenten van Maerlant College beklommen afgelopen juni de Mont Ventoux en Van Herwijnen Kreston was hierbij aanwezig als sponsor. Een unieke ervaring waarbij 35 jonge studenten het gevecht met zichzelf aangaan en erin slagen om boven zichzelf uit te stijgen. Bekijk hier hoe de studenten voorbereid werden door Patrick van de Langenberg! #KnowingYou

De opmars en voordelen van Robotic Accounting

Robotic Accounting, misschien heb je er al eens over gehoord, maar wat is het nu eigenlijk? In relatie tot de boekhouding beschouwen wij Robotic Accounting als een manier om administratieve handelingen te automatiseren.

lees verder

Save the dates

Om ondernemers te informeren over de meest actuele en relevante financiële en fiscale ontwikkelingen, organiseert Van Herwijnen Kreston vier Wake-Updates. Bekijk hieronder de vier bijeenkomsten en meld je hier aan!

lees verder

Bezwaar box 3-heffing 2017

De heffing van inkomstenbelasting over het vermogen in box 3 is veel belastingplichtigen al jaren een doorn in het oog. Op dit moment lopen verschillende procedures bij de Hoge Raad over de rechtmatigheid van deze heffing.

lees verder

Ziek tijdens de vakantie

De zomervakantie is de periode waarin jouw personeel de batterij weer oplaadt en vaak uitzwerft over de hele wereld. Maar wat als jouw werknemer op vakantie in het buitenland ziek wordt? Lees hierover meer in onze blog.

lees verder

Massaal bezwaar box 3-heffing 2017

De heffing van inkomstenbelasting over het vermogen in box 3 is veel belastingplichtigen al jaren een doorn in het oog. Op dit moment lopen verschillende procedures bij de Hoge Raad over de rechtmatigheid van deze heffing.

lees verder

Zonnepanelen en btw

Op 20 juni 2013 heeft het Hof van Justitie van de EU besloten dat een particulier die zonnepanelen op zijn/haar huis installeert, voor btw-doeleinden als ondernemer moet worden behandeld. Deze persoon levert immers (ook) elektriciteit terug aan het energiebedrijf.

lees verder

Subsidieregeling Praktijkleren 2017-2018

De Subsidieregeling Praktijkleren is een tegemoetkoming van de overheid die je kunt aanvragen als je als leerbedrijf optreedt. Benieuwd hoe je als ondernemer in aanmerking komt voor deze subsidieregeling? Lees het in onze blog!

lees verder

Wake-Update - Is uw onderneming uw pensioen?

Donderdagochtend 28 juni stond om 07.30 uur de warme koffie en betuwse broodjes klaar voor onze klanten en relaties. Deze vroege bijeenkomst stond in het teken van de Wake-Update over waardecreatie en financiële planning.

lees verder

Nieuwe website!

Bij een naamsverandering hoort een nieuwe website. Na maanden hard werken is deze op donderdag 21 juni gelanceerd.

lees verder

Maak je onderneming "los"

Een onderneming die afhankelijk is van de ondernemer die er werkt is lastig verkoopbaar. Wie wil er graag betalen voor een bedrijf als de oud-ondernemer er nog jarenlang bij blijft horen?

lees verder

Niet-betaalde facturen en btw

Heeft u de btw op inkoopfacturen afgetrokken, maar de factuur nog niet betaald? Houdt u er dan rekening mee dat u in een aantal situaties de btw weer aan de belastingdienst moet terugbetalen.

lees verder

Actualiteiten loonheffingen 2017

Voor auto’s van de zaak waarvan de eerste tenaamstelling in 2017 ligt, geldt een standaard bijtellingspercentage van 22%. Deze bijtelling geldt eveneens voor hybride auto’s. Alleen voor volledig elektrische auto’s geldt een lagere bijtelling van 4%.

lees verder

Btw bij prestaties voor verzekeraars

Btw bij prestaties voor verzekeraars Verzekeringen en diensten van verzekeringstussenpersonen zijn vrijgesteld van btw. Over deze vrijstelling is dit voorjaar geprocedeerd bij de belastingrechter.

lees verder

Groeien is meer dan alleen groter worden

Groeien is meer dan alleen groter worden U bent een succesvol ondernemer, of u bent hard op weg er een te worden. Om de toekomst het hoofd te kunnen bieden is groei in een van de strategische opties waaruit u.

lees verder

Uitzendbedrijven worden voortaan ingedeeld in uitzendsector

Uitzendbedrijven worden voortaan ingedeeld in uitzendsector. Per 25 mei 2017 is de Regeling Wet financiering sociale verzekeringen (Regeling Wfsv) gewijzigd. Dit heeft gevolgen voor alle bedrijven die, op welke schaal dan ook, personeel uitlenen of uitzenden.

lees verder

Van waarde naar prijs

Van waarde naar prijs. Op een bepaald moment komt bij ondernemers de vraag op: wat is mijn onderneming nu waard? Natuurlijk wordt hiermee bedoeld: hoeveel geld kan ik voor mijn aandelen vragen, maar dat is niet geheel hetzelfde.

lees verder

Koopcontract: je paraplu voordat het regent

Koopcontract: je paraplu voordat het regent. Een aan- of verkooptransactie zal op een bepaald moment de vorm moeten krijgen van een overeenkomst. Meestal is dat het geval zodra duidelijk is dat beide partijen serieus met elkaar verder willen praten.

lees verder

Fotoshoot

Om een uniforme uitstraling te krijgen op zowel website als visitekaartjes, organiseren wij zo'n twee keer per jaar een fotoshoot. Wij maken gebruik van een professionele fotograaf en iedere keer dezelfde locatie.

lees verder

Wet Arbeidsmarkt in Balans

Op 5 februari 2019 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans aangenomen door de Tweede Kamer. Of deze wijzigingen doorgaan is nog afhankelijk van de Eerste Kamer. De wetgever streeft er naar het voorstel nog voordat de nieuwe Eerste Kamer op 27 mei a.s. geïnstalleerd wordt aangenomen te krijgen.

lees verder

Wake-Update Werkgevers donderdag 18 april 2019

Als werkgever heb je veel verantwoordelijkheden. Een goede administratie is daarbij van groot belang. Loket.nl is een online-omgeving voor werkgever en werknemer. Vaak worden alle mogelijkheden van dit pakket niet maximaal benut.  

lees verder

Terugvragen Britse btw

Ben je de berichtgeving over de Brexit inmiddels helemaal beu? Even doorbijten, want hier is er weer eentje. Deze keer gaat het over het terugvragen van Britse btw.

lees verder

Brexit, wel of geen deal?

Zoals het er nu naar uitziet, nemen wij op 30 maart 2019 afscheid als Europese Unie van het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment is nog veel onduidelijk. Wel een deal? Geen deal?

lees verder

Voorkom boete, doe aangifte

Tijdig aangifte doen en je belasting betalen, dat is toch vaak weer even slikken. Maar omdat het toch moet gebeuren, kun je dit maar beter tijdig doen. Dat voorkomt dat je meer moet betalen dan strikt noodzakelijk.

lees verder

Waarschuwing

Wij hebben geconstateerd dat een aantal van onze klanten weer een brief hebben ontvangen van European Business Number (EBN). Het gaat hier om een oplichtingszaak die in 2017 ook al aan de kaak is gesteld. Trap er niet in.

lees verder

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2019

Als wij daartoe gemachtigd zijn, beschikken wij over je voorlopige aanslag 2019. Dit is de zogenoemde SBA (serviceberichten aanslag). Deze voorlopige aanslag 2019 gaan wij controleren op het moment dat wij je aangifte inkomstenbelasting 2017 of 2018 gaan verzorgen.

lees verder

Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2019

Wij beschikken  over je voorlopige aanslag 2019 als wij daartoe gemachtigd zijn. Dit is de zogenoemde SBA (serviceberichten aanslag). Deze voorlopige aanslag 2019 gaan wij controleren wanneer wij je aangifte vennootschapsbelasting 2017 of 2018 gaan verzorgen.  

lees verder

Nieuwe wet- en regelgeving en belastingplannen 2019

Van Herwijnen Kreston ondersteunt je bij fiscale en financiële zaken. Daarom hebben wij  enkele belangrijke thema’s uit de Belastingplannen 2019 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk op een rij gezet.

lees verder

Wijzigingen in heffingskortingen per 1 januari 2019

Wat is er veranderd? Heeft u werknemers in dienst die niet in Nederland wonen? Vanaf 1 januari 2019 hebben alleen werknemers die inwoner zijn van Nederland nog recht op de volledige heffingskortingen. Het aantal loonbelastingtabellen is daardoor toegenomen.

lees verder

Van Herwijnen Kreston Groeit!

Om u als klant voortdurend optimaal van dienst te kunnen zijn, ontwikkelt Van Herwijnen Kreston zich steeds verder als professionele dienstverlener. Hierdoor is het aantal medewerkers de afgelopen tijd flink toegenomen.

lees verder

Wat is UBL en waarom zou ik overstappen op UBL?

Steeds meer ondernemers versturen verkoopfacturen digitaal als PDF bestand. Dit levert een voordeel op voor de verzender van de facturen in de vorm van een besparing op drukwerk, portokosten en een snellere verwerkingstijd. De ontvanger zal deze factuur echter vaak nog handmatig moeten verwerken terwijl bij de ontvanger ook voordelen te realiseren zijn bij het gebruik van UBL.

lees verder

Werkkostenregeling 2018

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat je als werkgever de werkkosten van het afgelopen jaar weer moet beoordelen. Lees in deze blog waar je allemaal aan moet denken.

lees verder

Verhoging btw-tarief 6% naar 9%

Als het Belastingplan 2019 door onze wetgever wordt aangenomen dan zal op 1 januari 2019 het lage btw-tarief van 6% worden verhoogd naar 9%. Op dit moment is nog niet bekend of het Belastingplan wordt aangenomen, maar we gaan daar wel van uit.  

lees verder

Kreston Nederland breidt uit...

Kreston, het wereldwijde netwerk van onafhankelijke accountantskantoren, breidt in Nederland uit met de toelating van Lentink De Jonge Accountants & Belastingadviseurs, een maatschap met zeven vennoten en drie vestigingen in Harderwijk, Putten en Zeewolde.

lees verder

Wake-Update Personeel

Donderdagochtend 11 oktober 2018 stond om 07.30 uur de warme koffie en betuwse broodjes klaar voor onze klanten en relaties. Deze vroege bijeenkomst stond in het teken van Personeel.

lees verder

Meer grip op jouw onderneming met behulp van tussentijdse cijfers

Heb je het gevoel dat je niet goed weet hoe jouw onderneming er voor staat? Word je tijdig voorzien van managementinformatie? Nee? Dan zijn tussentijdse rapportages voor jou interessant! Voor jou als ondernemer is het immers van belang om over actuele financiële informatie te beschikken tijdens het maken van beslissingen.

lees verder

Zwangere werkneemsters

Jouw werkneemster komt bij je met het bericht dat ze zwanger is. Dit is natuurlijk een feestelijke aangelegenheid voor haar, maar wat betekent dit voor jouw bedrijf? Lees hier meer over in onze blog.

lees verder

Prinsjesdagspecial 2018

Tijdens Prinsjesdag 2018 heeft het kabinet Rutte III de Miljoenennota 2019 gepresenteerd. In de “Prinsjesdagspecial” hebben onze belastingadviseurs een samenvatting gemaakt van de voorgestelde belastingwijzigingen. Sommige onderdelen zijn nieuw. Sommige belastingwijzigingen waren vorig jaar al aangekondigd, maar wil het kabinet blijkbaar toch nog aanpassen.

lees verder

Koppelingen Loket.nl

Met Loket.nl kies je voor een online salarispakket dat verschillende voordelen biedt. Om jou als werkgever meer te ontzorgen, is het mogelijk om Loket.nl aan online applicaties te koppelen. Lees hier welke mogelijkheden er zijn en hoe dit jou kan ontzorgen.

lees verder

Work-Update Exact Online 8 november 2018

Als ondernemer heb je met Exact Online direct toegang tot je resultaten en cijfers. In een oogopslag zie je hoe jouw onderneming er op dat moment voor staat. Op donderdag 8 november aanstaande organiseert Van Herwijnen Kreston een Wake-Update voor gebruikers van Exact Online.

lees verder

Wake-Update Gezellig donderdagavond 25 oktober 2018

Ondernemen is risico’s nemen, maar ook denken in kansen. Een ondernemer moet regelmatig een gokje wagen om succesvol te worden. Ben jij goed in een gokje wagen en durf jij all-in te gaan? We stellen jou graag op de proef tijdens onze Wake-Update Gezellig.

lees verder

Wake-Update Personeel - donderdagochtend 11 oktober 2018

Heeft u inzicht en grip op de kansen & risico's van uw medewerkers? Van Herwijnen Kreston organiseert op donderdag 11 oktober een Wake-Update over Personeel. Bekijk hier de uitnodiging en meld u aan!

lees verder

De voordelen van een klein(er) kantoor voor accountancy en belastingadvies

Veel organisaties maken gebruik van de dienstverlening van kantoren gericht op accountancy en belastingadvies. Veelal gaat het hierbij om (middel)grote landelijke of regionaal opererende kantoren met meerdere vestigingen. Behalve deze (middel)grote kantoren zijn ook veel kleinere kantoren actief. Van Herwijnen Kreston is een van deze kleine(re) kantoren.

lees verder

Bedrijfsfilm Van Herwijnen Kreston gemaakt door studenten Van Maerlant College Den Bosch

Studenten van Maerlant College beklommen afgelopen juni de Mont Ventoux en Van Herwijnen Kreston was hierbij aanwezig als sponsor. Een unieke ervaring waarbij 35 jonge studenten het gevecht met zichzelf aangaan en erin slagen om boven zichzelf uit te stijgen. Bekijk hier hoe de studenten voorbereid werden door Patrick van de Langenberg! #KnowingYou

De opmars en voordelen van Robotic Accounting

Robotic Accounting, misschien heb je er al eens over gehoord, maar wat is het nu eigenlijk? In relatie tot de boekhouding beschouwen wij Robotic Accounting als een manier om administratieve handelingen te automatiseren.

lees verder

Save the dates

Om ondernemers te informeren over de meest actuele en relevante financiële en fiscale ontwikkelingen, organiseert Van Herwijnen Kreston vier Wake-Updates. Bekijk hieronder de vier bijeenkomsten en meld je hier aan!

lees verder

Bezwaar box 3-heffing 2017

De heffing van inkomstenbelasting over het vermogen in box 3 is veel belastingplichtigen al jaren een doorn in het oog. Op dit moment lopen verschillende procedures bij de Hoge Raad over de rechtmatigheid van deze heffing.

lees verder

Ziek tijdens de vakantie

De zomervakantie is de periode waarin jouw personeel de batterij weer oplaadt en vaak uitzwerft over de hele wereld. Maar wat als jouw werknemer op vakantie in het buitenland ziek wordt? Lees hierover meer in onze blog.

lees verder

Massaal bezwaar box 3-heffing 2017

De heffing van inkomstenbelasting over het vermogen in box 3 is veel belastingplichtigen al jaren een doorn in het oog. Op dit moment lopen verschillende procedures bij de Hoge Raad over de rechtmatigheid van deze heffing.

lees verder

Zonnepanelen en btw

Op 20 juni 2013 heeft het Hof van Justitie van de EU besloten dat een particulier die zonnepanelen op zijn/haar huis installeert, voor btw-doeleinden als ondernemer moet worden behandeld. Deze persoon levert immers (ook) elektriciteit terug aan het energiebedrijf.

lees verder

Subsidieregeling Praktijkleren 2017-2018

De Subsidieregeling Praktijkleren is een tegemoetkoming van de overheid die je kunt aanvragen als je als leerbedrijf optreedt. Benieuwd hoe je als ondernemer in aanmerking komt voor deze subsidieregeling? Lees het in onze blog!

lees verder

Wake-Update - Is uw onderneming uw pensioen?

Donderdagochtend 28 juni stond om 07.30 uur de warme koffie en betuwse broodjes klaar voor onze klanten en relaties. Deze vroege bijeenkomst stond in het teken van de Wake-Update over waardecreatie en financiële planning.

lees verder

Nieuwe website!

Bij een naamsverandering hoort een nieuwe website. Na maanden hard werken is deze op donderdag 21 juni gelanceerd.

lees verder

Maak je onderneming "los"

Een onderneming die afhankelijk is van de ondernemer die er werkt is lastig verkoopbaar. Wie wil er graag betalen voor een bedrijf als de oud-ondernemer er nog jarenlang bij blijft horen?

lees verder

Niet-betaalde facturen en btw

Heeft u de btw op inkoopfacturen afgetrokken, maar de factuur nog niet betaald? Houdt u er dan rekening mee dat u in een aantal situaties de btw weer aan de belastingdienst moet terugbetalen.

lees verder

Actualiteiten loonheffingen 2017

Voor auto’s van de zaak waarvan de eerste tenaamstelling in 2017 ligt, geldt een standaard bijtellingspercentage van 22%. Deze bijtelling geldt eveneens voor hybride auto’s. Alleen voor volledig elektrische auto’s geldt een lagere bijtelling van 4%.

lees verder

Btw bij prestaties voor verzekeraars

Btw bij prestaties voor verzekeraars Verzekeringen en diensten van verzekeringstussenpersonen zijn vrijgesteld van btw. Over deze vrijstelling is dit voorjaar geprocedeerd bij de belastingrechter.

lees verder

Groeien is meer dan alleen groter worden

Groeien is meer dan alleen groter worden U bent een succesvol ondernemer, of u bent hard op weg er een te worden. Om de toekomst het hoofd te kunnen bieden is groei in een van de strategische opties waaruit u.

lees verder

Uitzendbedrijven worden voortaan ingedeeld in uitzendsector

Uitzendbedrijven worden voortaan ingedeeld in uitzendsector. Per 25 mei 2017 is de Regeling Wet financiering sociale verzekeringen (Regeling Wfsv) gewijzigd. Dit heeft gevolgen voor alle bedrijven die, op welke schaal dan ook, personeel uitlenen of uitzenden.

lees verder

Van waarde naar prijs

Van waarde naar prijs. Op een bepaald moment komt bij ondernemers de vraag op: wat is mijn onderneming nu waard? Natuurlijk wordt hiermee bedoeld: hoeveel geld kan ik voor mijn aandelen vragen, maar dat is niet geheel hetzelfde.

lees verder

Koopcontract: je paraplu voordat het regent

Koopcontract: je paraplu voordat het regent. Een aan- of verkooptransactie zal op een bepaald moment de vorm moeten krijgen van een overeenkomst. Meestal is dat het geval zodra duidelijk is dat beide partijen serieus met elkaar verder willen praten.

lees verder

Fotoshoot

Om een uniforme uitstraling te krijgen op zowel website als visitekaartjes, organiseren wij zo'n twee keer per jaar een fotoshoot. Wij maken gebruik van een professionele fotograaf en iedere keer dezelfde locatie.

lees verder

Wet Arbeidsmarkt in Balans

Op 5 februari 2019 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans aangenomen door de Tweede Kamer. Of deze wijzigingen doorgaan is nog afhankelijk van de Eerste Kamer. De wetgever streeft er naar het voorstel nog voordat de nieuwe Eerste Kamer op 27 mei a.s. geïnstalleerd wordt aangenomen te krijgen.

lees verder

Wake-Update Werkgevers donderdag 18 april 2019

Als werkgever heb je veel verantwoordelijkheden. Een goede administratie is daarbij van groot belang. Loket.nl is een online-omgeving voor werkgever en werknemer. Vaak worden alle mogelijkheden van dit pakket niet maximaal benut.  

lees verder

Terugvragen Britse btw

Ben je de berichtgeving over de Brexit inmiddels helemaal beu? Even doorbijten, want hier is er weer eentje. Deze keer gaat het over het terugvragen van Britse btw.

lees verder

Brexit, wel of geen deal?

Zoals het er nu naar uitziet, nemen wij op 30 maart 2019 afscheid als Europese Unie van het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment is nog veel onduidelijk. Wel een deal? Geen deal?

lees verder

Voorkom boete, doe aangifte

Tijdig aangifte doen en je belasting betalen, dat is toch vaak weer even slikken. Maar omdat het toch moet gebeuren, kun je dit maar beter tijdig doen. Dat voorkomt dat je meer moet betalen dan strikt noodzakelijk.

lees verder

Waarschuwing

Wij hebben geconstateerd dat een aantal van onze klanten weer een brief hebben ontvangen van European Business Number (EBN). Het gaat hier om een oplichtingszaak die in 2017 ook al aan de kaak is gesteld. Trap er niet in.

lees verder

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2019

Als wij daartoe gemachtigd zijn, beschikken wij over je voorlopige aanslag 2019. Dit is de zogenoemde SBA (serviceberichten aanslag). Deze voorlopige aanslag 2019 gaan wij controleren op het moment dat wij je aangifte inkomstenbelasting 2017 of 2018 gaan verzorgen.

lees verder

Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2019

Wij beschikken  over je voorlopige aanslag 2019 als wij daartoe gemachtigd zijn. Dit is de zogenoemde SBA (serviceberichten aanslag). Deze voorlopige aanslag 2019 gaan wij controleren wanneer wij je aangifte vennootschapsbelasting 2017 of 2018 gaan verzorgen.  

lees verder

Nieuwe wet- en regelgeving en belastingplannen 2019

Van Herwijnen Kreston ondersteunt je bij fiscale en financiële zaken. Daarom hebben wij  enkele belangrijke thema’s uit de Belastingplannen 2019 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk op een rij gezet.

lees verder

Wijzigingen in heffingskortingen per 1 januari 2019

Wat is er veranderd? Heeft u werknemers in dienst die niet in Nederland wonen? Vanaf 1 januari 2019 hebben alleen werknemers die inwoner zijn van Nederland nog recht op de volledige heffingskortingen. Het aantal loonbelastingtabellen is daardoor toegenomen.

lees verder

Van Herwijnen Kreston Groeit!

Om u als klant voortdurend optimaal van dienst te kunnen zijn, ontwikkelt Van Herwijnen Kreston zich steeds verder als professionele dienstverlener. Hierdoor is het aantal medewerkers de afgelopen tijd flink toegenomen.

lees verder

Wat is UBL en waarom zou ik overstappen op UBL?

Steeds meer ondernemers versturen verkoopfacturen digitaal als PDF bestand. Dit levert een voordeel op voor de verzender van de facturen in de vorm van een besparing op drukwerk, portokosten en een snellere verwerkingstijd. De ontvanger zal deze factuur echter vaak nog handmatig moeten verwerken terwijl bij de ontvanger ook voordelen te realiseren zijn bij het gebruik van UBL.

lees verder

Werkkostenregeling 2018

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat je als werkgever de werkkosten van het afgelopen jaar weer moet beoordelen. Lees in deze blog waar je allemaal aan moet denken.

lees verder

Verhoging btw-tarief 6% naar 9%

Als het Belastingplan 2019 door onze wetgever wordt aangenomen dan zal op 1 januari 2019 het lage btw-tarief van 6% worden verhoogd naar 9%. Op dit moment is nog niet bekend of het Belastingplan wordt aangenomen, maar we gaan daar wel van uit.  

lees verder

Kreston Nederland breidt uit...

Kreston, het wereldwijde netwerk van onafhankelijke accountantskantoren, breidt in Nederland uit met de toelating van Lentink De Jonge Accountants & Belastingadviseurs, een maatschap met zeven vennoten en drie vestigingen in Harderwijk, Putten en Zeewolde.

lees verder

Wake-Update Personeel

Donderdagochtend 11 oktober 2018 stond om 07.30 uur de warme koffie en betuwse broodjes klaar voor onze klanten en relaties. Deze vroege bijeenkomst stond in het teken van Personeel.

lees verder

Meer grip op jouw onderneming met behulp van tussentijdse cijfers

Heb je het gevoel dat je niet goed weet hoe jouw onderneming er voor staat? Word je tijdig voorzien van managementinformatie? Nee? Dan zijn tussentijdse rapportages voor jou interessant! Voor jou als ondernemer is het immers van belang om over actuele financiële informatie te beschikken tijdens het maken van beslissingen.

lees verder

Zwangere werkneemsters

Jouw werkneemster komt bij je met het bericht dat ze zwanger is. Dit is natuurlijk een feestelijke aangelegenheid voor haar, maar wat betekent dit voor jouw bedrijf? Lees hier meer over in onze blog.

lees verder

Prinsjesdagspecial 2018

Tijdens Prinsjesdag 2018 heeft het kabinet Rutte III de Miljoenennota 2019 gepresenteerd. In de “Prinsjesdagspecial” hebben onze belastingadviseurs een samenvatting gemaakt van de voorgestelde belastingwijzigingen. Sommige onderdelen zijn nieuw. Sommige belastingwijzigingen waren vorig jaar al aangekondigd, maar wil het kabinet blijkbaar toch nog aanpassen.

lees verder

Koppelingen Loket.nl

Met Loket.nl kies je voor een online salarispakket dat verschillende voordelen biedt. Om jou als werkgever meer te ontzorgen, is het mogelijk om Loket.nl aan online applicaties te koppelen. Lees hier welke mogelijkheden er zijn en hoe dit jou kan ontzorgen.

lees verder

Work-Update Exact Online 8 november 2018

Als ondernemer heb je met Exact Online direct toegang tot je resultaten en cijfers. In een oogopslag zie je hoe jouw onderneming er op dat moment voor staat. Op donderdag 8 november aanstaande organiseert Van Herwijnen Kreston een Wake-Update voor gebruikers van Exact Online.

lees verder

Wake-Update Gezellig donderdagavond 25 oktober 2018

Ondernemen is risico’s nemen, maar ook denken in kansen. Een ondernemer moet regelmatig een gokje wagen om succesvol te worden. Ben jij goed in een gokje wagen en durf jij all-in te gaan? We stellen jou graag op de proef tijdens onze Wake-Update Gezellig.

lees verder

Wake-Update Personeel - donderdagochtend 11 oktober 2018

Heeft u inzicht en grip op de kansen & risico's van uw medewerkers? Van Herwijnen Kreston organiseert op donderdag 11 oktober een Wake-Update over Personeel. Bekijk hier de uitnodiging en meld u aan!

lees verder

De voordelen van een klein(er) kantoor voor accountancy en belastingadvies

Veel organisaties maken gebruik van de dienstverlening van kantoren gericht op accountancy en belastingadvies. Veelal gaat het hierbij om (middel)grote landelijke of regionaal opererende kantoren met meerdere vestigingen. Behalve deze (middel)grote kantoren zijn ook veel kleinere kantoren actief. Van Herwijnen Kreston is een van deze kleine(re) kantoren.

lees verder

Bedrijfsfilm Van Herwijnen Kreston gemaakt door studenten Van Maerlant College Den Bosch

Studenten van Maerlant College beklommen afgelopen juni de Mont Ventoux en Van Herwijnen Kreston was hierbij aanwezig als sponsor. Een unieke ervaring waarbij 35 jonge studenten het gevecht met zichzelf aangaan en erin slagen om boven zichzelf uit te stijgen. Bekijk hier hoe de studenten voorbereid werden door Patrick van de Langenberg! #KnowingYou

De opmars en voordelen van Robotic Accounting

Robotic Accounting, misschien heb je er al eens over gehoord, maar wat is het nu eigenlijk? In relatie tot de boekhouding beschouwen wij Robotic Accounting als een manier om administratieve handelingen te automatiseren.

lees verder

Save the dates

Om ondernemers te informeren over de meest actuele en relevante financiële en fiscale ontwikkelingen, organiseert Van Herwijnen Kreston vier Wake-Updates. Bekijk hieronder de vier bijeenkomsten en meld je hier aan!

lees verder

Bezwaar box 3-heffing 2017

De heffing van inkomstenbelasting over het vermogen in box 3 is veel belastingplichtigen al jaren een doorn in het oog. Op dit moment lopen verschillende procedures bij de Hoge Raad over de rechtmatigheid van deze heffing.

lees verder

Ziek tijdens de vakantie

De zomervakantie is de periode waarin jouw personeel de batterij weer oplaadt en vaak uitzwerft over de hele wereld. Maar wat als jouw werknemer op vakantie in het buitenland ziek wordt? Lees hierover meer in onze blog.

lees verder

Massaal bezwaar box 3-heffing 2017

De heffing van inkomstenbelasting over het vermogen in box 3 is veel belastingplichtigen al jaren een doorn in het oog. Op dit moment lopen verschillende procedures bij de Hoge Raad over de rechtmatigheid van deze heffing.

lees verder

Zonnepanelen en btw

Op 20 juni 2013 heeft het Hof van Justitie van de EU besloten dat een particulier die zonnepanelen op zijn/haar huis installeert, voor btw-doeleinden als ondernemer moet worden behandeld. Deze persoon levert immers (ook) elektriciteit terug aan het energiebedrijf.

lees verder

Subsidieregeling Praktijkleren 2017-2018

De Subsidieregeling Praktijkleren is een tegemoetkoming van de overheid die je kunt aanvragen als je als leerbedrijf optreedt. Benieuwd hoe je als ondernemer in aanmerking komt voor deze subsidieregeling? Lees het in onze blog!

lees verder

Wake-Update - Is uw onderneming uw pensioen?

Donderdagochtend 28 juni stond om 07.30 uur de warme koffie en betuwse broodjes klaar voor onze klanten en relaties. Deze vroege bijeenkomst stond in het teken van de Wake-Update over waardecreatie en financiële planning.

lees verder

Nieuwe website!

Bij een naamsverandering hoort een nieuwe website. Na maanden hard werken is deze op donderdag 21 juni gelanceerd.

lees verder

Maak je onderneming "los"

Een onderneming die afhankelijk is van de ondernemer die er werkt is lastig verkoopbaar. Wie wil er graag betalen voor een bedrijf als de oud-ondernemer er nog jarenlang bij blijft horen?

lees verder

Niet-betaalde facturen en btw

Heeft u de btw op inkoopfacturen afgetrokken, maar de factuur nog niet betaald? Houdt u er dan rekening mee dat u in een aantal situaties de btw weer aan de belastingdienst moet terugbetalen.

lees verder

Actualiteiten loonheffingen 2017

Voor auto’s van de zaak waarvan de eerste tenaamstelling in 2017 ligt, geldt een standaard bijtellingspercentage van 22%. Deze bijtelling geldt eveneens voor hybride auto’s. Alleen voor volledig elektrische auto’s geldt een lagere bijtelling van 4%.

lees verder

Btw bij prestaties voor verzekeraars

Btw bij prestaties voor verzekeraars Verzekeringen en diensten van verzekeringstussenpersonen zijn vrijgesteld van btw. Over deze vrijstelling is dit voorjaar geprocedeerd bij de belastingrechter.

lees verder

Groeien is meer dan alleen groter worden

Groeien is meer dan alleen groter worden U bent een succesvol ondernemer, of u bent hard op weg er een te worden. Om de toekomst het hoofd te kunnen bieden is groei in een van de strategische opties waaruit u.

lees verder

Uitzendbedrijven worden voortaan ingedeeld in uitzendsector

Uitzendbedrijven worden voortaan ingedeeld in uitzendsector. Per 25 mei 2017 is de Regeling Wet financiering sociale verzekeringen (Regeling Wfsv) gewijzigd. Dit heeft gevolgen voor alle bedrijven die, op welke schaal dan ook, personeel uitlenen of uitzenden.

lees verder

Van waarde naar prijs

Van waarde naar prijs. Op een bepaald moment komt bij ondernemers de vraag op: wat is mijn onderneming nu waard? Natuurlijk wordt hiermee bedoeld: hoeveel geld kan ik voor mijn aandelen vragen, maar dat is niet geheel hetzelfde.

lees verder

Koopcontract: je paraplu voordat het regent

Koopcontract: je paraplu voordat het regent. Een aan- of verkooptransactie zal op een bepaald moment de vorm moeten krijgen van een overeenkomst. Meestal is dat het geval zodra duidelijk is dat beide partijen serieus met elkaar verder willen praten.

lees verder

Fotoshoot

Om een uniforme uitstraling te krijgen op zowel website als visitekaartjes, organiseren wij zo'n twee keer per jaar een fotoshoot. Wij maken gebruik van een professionele fotograaf en iedere keer dezelfde locatie.

lees verder

Wet Arbeidsmarkt in Balans

Op 5 februari 2019 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans aangenomen door de Tweede Kamer. Of deze wijzigingen doorgaan is nog afhankelijk van de Eerste Kamer. De wetgever streeft er naar het voorstel nog voordat de nieuwe Eerste Kamer op 27 mei a.s. geïnstalleerd wordt aangenomen te krijgen.

lees verder

Wake-Update Werkgevers donderdag 18 april 2019

Als werkgever heb je veel verantwoordelijkheden. Een goede administratie is daarbij van groot belang. Loket.nl is een online-omgeving voor werkgever en werknemer. Vaak worden alle mogelijkheden van dit pakket niet maximaal benut.  

lees verder

Terugvragen Britse btw

Ben je de berichtgeving over de Brexit inmiddels helemaal beu? Even doorbijten, want hier is er weer eentje. Deze keer gaat het over het terugvragen van Britse btw.

lees verder

Brexit, wel of geen deal?

Zoals het er nu naar uitziet, nemen wij op 30 maart 2019 afscheid als Europese Unie van het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment is nog veel onduidelijk. Wel een deal? Geen deal?

lees verder

Voorkom boete, doe aangifte

Tijdig aangifte doen en je belasting betalen, dat is toch vaak weer even slikken. Maar omdat het toch moet gebeuren, kun je dit maar beter tijdig doen. Dat voorkomt dat je meer moet betalen dan strikt noodzakelijk.

lees verder

Waarschuwing

Wij hebben geconstateerd dat een aantal van onze klanten weer een brief hebben ontvangen van European Business Number (EBN). Het gaat hier om een oplichtingszaak die in 2017 ook al aan de kaak is gesteld. Trap er niet in.

lees verder

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2019

Als wij daartoe gemachtigd zijn, beschikken wij over je voorlopige aanslag 2019. Dit is de zogenoemde SBA (serviceberichten aanslag). Deze voorlopige aanslag 2019 gaan wij controleren op het moment dat wij je aangifte inkomstenbelasting 2017 of 2018 gaan verzorgen.

lees verder

Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2019

Wij beschikken  over je voorlopige aanslag 2019 als wij daartoe gemachtigd zijn. Dit is de zogenoemde SBA (serviceberichten aanslag). Deze voorlopige aanslag 2019 gaan wij controleren wanneer wij je aangifte vennootschapsbelasting 2017 of 2018 gaan verzorgen.  

lees verder

Nieuwe wet- en regelgeving en belastingplannen 2019

Van Herwijnen Kreston ondersteunt je bij fiscale en financiële zaken. Daarom hebben wij  enkele belangrijke thema’s uit de Belastingplannen 2019 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk op een rij gezet.

lees verder

Wijzigingen in heffingskortingen per 1 januari 2019

Wat is er veranderd? Heeft u werknemers in dienst die niet in Nederland wonen? Vanaf 1 januari 2019 hebben alleen werknemers die inwoner zijn van Nederland nog recht op de volledige heffingskortingen. Het aantal loonbelastingtabellen is daardoor toegenomen.

lees verder

Van Herwijnen Kreston Groeit!

Om u als klant voortdurend optimaal van dienst te kunnen zijn, ontwikkelt Van Herwijnen Kreston zich steeds verder als professionele dienstverlener. Hierdoor is het aantal medewerkers de afgelopen tijd flink toegenomen.

lees verder

Wat is UBL en waarom zou ik overstappen op UBL?

Steeds meer ondernemers versturen verkoopfacturen digitaal als PDF bestand. Dit levert een voordeel op voor de verzender van de facturen in de vorm van een besparing op drukwerk, portokosten en een snellere verwerkingstijd. De ontvanger zal deze factuur echter vaak nog handmatig moeten verwerken terwijl bij de ontvanger ook voordelen te realiseren zijn bij het gebruik van UBL.

lees verder

Werkkostenregeling 2018

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat je als werkgever de werkkosten van het afgelopen jaar weer moet beoordelen. Lees in deze blog waar je allemaal aan moet denken.

lees verder

Verhoging btw-tarief 6% naar 9%

Als het Belastingplan 2019 door onze wetgever wordt aangenomen dan zal op 1 januari 2019 het lage btw-tarief van 6% worden verhoogd naar 9%. Op dit moment is nog niet bekend of het Belastingplan wordt aangenomen, maar we gaan daar wel van uit.  

lees verder

Kreston Nederland breidt uit...

Kreston, het wereldwijde netwerk van onafhankelijke accountantskantoren, breidt in Nederland uit met de toelating van Lentink De Jonge Accountants & Belastingadviseurs, een maatschap met zeven vennoten en drie vestigingen in Harderwijk, Putten en Zeewolde.

lees verder

Wake-Update Personeel

Donderdagochtend 11 oktober 2018 stond om 07.30 uur de warme koffie en betuwse broodjes klaar voor onze klanten en relaties. Deze vroege bijeenkomst stond in het teken van Personeel.

lees verder

Meer grip op jouw onderneming met behulp van tussentijdse cijfers

Heb je het gevoel dat je niet goed weet hoe jouw onderneming er voor staat? Word je tijdig voorzien van managementinformatie? Nee? Dan zijn tussentijdse rapportages voor jou interessant! Voor jou als ondernemer is het immers van belang om over actuele financiële informatie te beschikken tijdens het maken van beslissingen.

lees verder

Zwangere werkneemsters

Jouw werkneemster komt bij je met het bericht dat ze zwanger is. Dit is natuurlijk een feestelijke aangelegenheid voor haar, maar wat betekent dit voor jouw bedrijf? Lees hier meer over in onze blog.

lees verder

Prinsjesdagspecial 2018

Tijdens Prinsjesdag 2018 heeft het kabinet Rutte III de Miljoenennota 2019 gepresenteerd. In de “Prinsjesdagspecial” hebben onze belastingadviseurs een samenvatting gemaakt van de voorgestelde belastingwijzigingen. Sommige onderdelen zijn nieuw. Sommige belastingwijzigingen waren vorig jaar al aangekondigd, maar wil het kabinet blijkbaar toch nog aanpassen.

lees verder

Koppelingen Loket.nl

Met Loket.nl kies je voor een online salarispakket dat verschillende voordelen biedt. Om jou als werkgever meer te ontzorgen, is het mogelijk om Loket.nl aan online applicaties te koppelen. Lees hier welke mogelijkheden er zijn en hoe dit jou kan ontzorgen.

lees verder

Work-Update Exact Online 8 november 2018

Als ondernemer heb je met Exact Online direct toegang tot je resultaten en cijfers. In een oogopslag zie je hoe jouw onderneming er op dat moment voor staat. Op donderdag 8 november aanstaande organiseert Van Herwijnen Kreston een Wake-Update voor gebruikers van Exact Online.

lees verder

Wake-Update Gezellig donderdagavond 25 oktober 2018

Ondernemen is risico’s nemen, maar ook denken in kansen. Een ondernemer moet regelmatig een gokje wagen om succesvol te worden. Ben jij goed in een gokje wagen en durf jij all-in te gaan? We stellen jou graag op de proef tijdens onze Wake-Update Gezellig.

lees verder

Wake-Update Personeel - donderdagochtend 11 oktober 2018

Heeft u inzicht en grip op de kansen & risico's van uw medewerkers? Van Herwijnen Kreston organiseert op donderdag 11 oktober een Wake-Update over Personeel. Bekijk hier de uitnodiging en meld u aan!

lees verder

De voordelen van een klein(er) kantoor voor accountancy en belastingadvies

Veel organisaties maken gebruik van de dienstverlening van kantoren gericht op accountancy en belastingadvies. Veelal gaat het hierbij om (middel)grote landelijke of regionaal opererende kantoren met meerdere vestigingen. Behalve deze (middel)grote kantoren zijn ook veel kleinere kantoren actief. Van Herwijnen Kreston is een van deze kleine(re) kantoren.

lees verder

Bedrijfsfilm Van Herwijnen Kreston gemaakt door studenten Van Maerlant College Den Bosch

Studenten van Maerlant College beklommen afgelopen juni de Mont Ventoux en Van Herwijnen Kreston was hierbij aanwezig als sponsor. Een unieke ervaring waarbij 35 jonge studenten het gevecht met zichzelf aangaan en erin slagen om boven zichzelf uit te stijgen. Bekijk hier hoe de studenten voorbereid werden door Patrick van de Langenberg! #KnowingYou

De opmars en voordelen van Robotic Accounting

Robotic Accounting, misschien heb je er al eens over gehoord, maar wat is het nu eigenlijk? In relatie tot de boekhouding beschouwen wij Robotic Accounting als een manier om administratieve handelingen te automatiseren.

lees verder

Save the dates

Om ondernemers te informeren over de meest actuele en relevante financiële en fiscale ontwikkelingen, organiseert Van Herwijnen Kreston vier Wake-Updates. Bekijk hieronder de vier bijeenkomsten en meld je hier aan!

lees verder

Bezwaar box 3-heffing 2017

De heffing van inkomstenbelasting over het vermogen in box 3 is veel belastingplichtigen al jaren een doorn in het oog. Op dit moment lopen verschillende procedures bij de Hoge Raad over de rechtmatigheid van deze heffing.

lees verder

Ziek tijdens de vakantie

De zomervakantie is de periode waarin jouw personeel de batterij weer oplaadt en vaak uitzwerft over de hele wereld. Maar wat als jouw werknemer op vakantie in het buitenland ziek wordt? Lees hierover meer in onze blog.

lees verder

Massaal bezwaar box 3-heffing 2017

De heffing van inkomstenbelasting over het vermogen in box 3 is veel belastingplichtigen al jaren een doorn in het oog. Op dit moment lopen verschillende procedures bij de Hoge Raad over de rechtmatigheid van deze heffing.

lees verder

Zonnepanelen en btw

Op 20 juni 2013 heeft het Hof van Justitie van de EU besloten dat een particulier die zonnepanelen op zijn/haar huis installeert, voor btw-doeleinden als ondernemer moet worden behandeld. Deze persoon levert immers (ook) elektriciteit terug aan het energiebedrijf.

lees verder

Subsidieregeling Praktijkleren 2017-2018

De Subsidieregeling Praktijkleren is een tegemoetkoming van de overheid die je kunt aanvragen als je als leerbedrijf optreedt. Benieuwd hoe je als ondernemer in aanmerking komt voor deze subsidieregeling? Lees het in onze blog!

lees verder

Wake-Update - Is uw onderneming uw pensioen?

Donderdagochtend 28 juni stond om 07.30 uur de warme koffie en betuwse broodjes klaar voor onze klanten en relaties. Deze vroege bijeenkomst stond in het teken van de Wake-Update over waardecreatie en financiële planning.

lees verder

Nieuwe website!

Bij een naamsverandering hoort een nieuwe website. Na maanden hard werken is deze op donderdag 21 juni gelanceerd.

lees verder

Maak je onderneming "los"

Een onderneming die afhankelijk is van de ondernemer die er werkt is lastig verkoopbaar. Wie wil er graag betalen voor een bedrijf als de oud-ondernemer er nog jarenlang bij blijft horen?

lees verder

Niet-betaalde facturen en btw

Heeft u de btw op inkoopfacturen afgetrokken, maar de factuur nog niet betaald? Houdt u er dan rekening mee dat u in een aantal situaties de btw weer aan de belastingdienst moet terugbetalen.

lees verder

Actualiteiten loonheffingen 2017

Voor auto’s van de zaak waarvan de eerste tenaamstelling in 2017 ligt, geldt een standaard bijtellingspercentage van 22%. Deze bijtelling geldt eveneens voor hybride auto’s. Alleen voor volledig elektrische auto’s geldt een lagere bijtelling van 4%.

lees verder

Btw bij prestaties voor verzekeraars

Btw bij prestaties voor verzekeraars Verzekeringen en diensten van verzekeringstussenpersonen zijn vrijgesteld van btw. Over deze vrijstelling is dit voorjaar geprocedeerd bij de belastingrechter.

lees verder

Groeien is meer dan alleen groter worden

Groeien is meer dan alleen groter worden U bent een succesvol ondernemer, of u bent hard op weg er een te worden. Om de toekomst het hoofd te kunnen bieden is groei in een van de strategische opties waaruit u.

lees verder

Uitzendbedrijven worden voortaan ingedeeld in uitzendsector

Uitzendbedrijven worden voortaan ingedeeld in uitzendsector. Per 25 mei 2017 is de Regeling Wet financiering sociale verzekeringen (Regeling Wfsv) gewijzigd. Dit heeft gevolgen voor alle bedrijven die, op welke schaal dan ook, personeel uitlenen of uitzenden.

lees verder

Van waarde naar prijs

Van waarde naar prijs. Op een bepaald moment komt bij ondernemers de vraag op: wat is mijn onderneming nu waard? Natuurlijk wordt hiermee bedoeld: hoeveel geld kan ik voor mijn aandelen vragen, maar dat is niet geheel hetzelfde.

lees verder

Koopcontract: je paraplu voordat het regent

Koopcontract: je paraplu voordat het regent. Een aan- of verkooptransactie zal op een bepaald moment de vorm moeten krijgen van een overeenkomst. Meestal is dat het geval zodra duidelijk is dat beide partijen serieus met elkaar verder willen praten.

lees verder

Fotoshoot

Om een uniforme uitstraling te krijgen op zowel website als visitekaartjes, organiseren wij zo'n twee keer per jaar een fotoshoot. Wij maken gebruik van een professionele fotograaf en iedere keer dezelfde locatie.

lees verder

Wet Arbeidsmarkt in Balans

Op 5 februari 2019 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans aangenomen door de Tweede Kamer. Of deze wijzigingen doorgaan is nog afhankelijk van de Eerste Kamer. De wetgever streeft er naar het voorstel nog voordat de nieuwe Eerste Kamer op 27 mei a.s. geïnstalleerd wordt aangenomen te krijgen.

lees verder

Wake-Update Werkgevers donderdag 18 april 2019

Als werkgever heb je veel verantwoordelijkheden. Een goede administratie is daarbij van groot belang. Loket.nl is een online-omgeving voor werkgever en werknemer. Vaak worden alle mogelijkheden van dit pakket niet maximaal benut.  

lees verder

Terugvragen Britse btw

Ben je de berichtgeving over de Brexit inmiddels helemaal beu? Even doorbijten, want hier is er weer eentje. Deze keer gaat het over het terugvragen van Britse btw.

lees verder

Brexit, wel of geen deal?

Zoals het er nu naar uitziet, nemen wij op 30 maart 2019 afscheid als Europese Unie van het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment is nog veel onduidelijk. Wel een deal? Geen deal?

lees verder

Voorkom boete, doe aangifte

Tijdig aangifte doen en je belasting betalen, dat is toch vaak weer even slikken. Maar omdat het toch moet gebeuren, kun je dit maar beter tijdig doen. Dat voorkomt dat je meer moet betalen dan strikt noodzakelijk.

lees verder

Waarschuwing

Wij hebben geconstateerd dat een aantal van onze klanten weer een brief hebben ontvangen van European Business Number (EBN). Het gaat hier om een oplichtingszaak die in 2017 ook al aan de kaak is gesteld. Trap er niet in.

lees verder

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2019

Als wij daartoe gemachtigd zijn, beschikken wij over je voorlopige aanslag 2019. Dit is de zogenoemde SBA (serviceberichten aanslag). Deze voorlopige aanslag 2019 gaan wij controleren op het moment dat wij je aangifte inkomstenbelasting 2017 of 2018 gaan verzorgen.

lees verder

Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2019

Wij beschikken  over je voorlopige aanslag 2019 als wij daartoe gemachtigd zijn. Dit is de zogenoemde SBA (serviceberichten aanslag). Deze voorlopige aanslag 2019 gaan wij controleren wanneer wij je aangifte vennootschapsbelasting 2017 of 2018 gaan verzorgen.  

lees verder

Nieuwe wet- en regelgeving en belastingplannen 2019

Van Herwijnen Kreston ondersteunt je bij fiscale en financiële zaken. Daarom hebben wij  enkele belangrijke thema’s uit de Belastingplannen 2019 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk op een rij gezet.

lees verder

Wijzigingen in heffingskortingen per 1 januari 2019

Wat is er veranderd? Heeft u werknemers in dienst die niet in Nederland wonen? Vanaf 1 januari 2019 hebben alleen werknemers die inwoner zijn van Nederland nog recht op de volledige heffingskortingen. Het aantal loonbelastingtabellen is daardoor toegenomen.

lees verder

Van Herwijnen Kreston Groeit!

Om u als klant voortdurend optimaal van dienst te kunnen zijn, ontwikkelt Van Herwijnen Kreston zich steeds verder als professionele dienstverlener. Hierdoor is het aantal medewerkers de afgelopen tijd flink toegenomen.

lees verder

Wat is UBL en waarom zou ik overstappen op UBL?

Steeds meer ondernemers versturen verkoopfacturen digitaal als PDF bestand. Dit levert een voordeel op voor de verzender van de facturen in de vorm van een besparing op drukwerk, portokosten en een snellere verwerkingstijd. De ontvanger zal deze factuur echter vaak nog handmatig moeten verwerken terwijl bij de ontvanger ook voordelen te realiseren zijn bij het gebruik van UBL.

lees verder

Werkkostenregeling 2018

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat je als werkgever de werkkosten van het afgelopen jaar weer moet beoordelen. Lees in deze blog waar je allemaal aan moet denken.

lees verder

Verhoging btw-tarief 6% naar 9%

Als het Belastingplan 2019 door onze wetgever wordt aangenomen dan zal op 1 januari 2019 het lage btw-tarief van 6% worden verhoogd naar 9%. Op dit moment is nog niet bekend of het Belastingplan wordt aangenomen, maar we gaan daar wel van uit.  

lees verder

Kreston Nederland breidt uit...

Kreston, het wereldwijde netwerk van onafhankelijke accountantskantoren, breidt in Nederland uit met de toelating van Lentink De Jonge Accountants & Belastingadviseurs, een maatschap met zeven vennoten en drie vestigingen in Harderwijk, Putten en Zeewolde.

lees verder

Wake-Update Personeel

Donderdagochtend 11 oktober 2018 stond om 07.30 uur de warme koffie en betuwse broodjes klaar voor onze klanten en relaties. Deze vroege bijeenkomst stond in het teken van Personeel.

lees verder

Meer grip op jouw onderneming met behulp van tussentijdse cijfers

Heb je het gevoel dat je niet goed weet hoe jouw onderneming er voor staat? Word je tijdig voorzien van managementinformatie? Nee? Dan zijn tussentijdse rapportages voor jou interessant! Voor jou als ondernemer is het immers van belang om over actuele financiële informatie te beschikken tijdens het maken van beslissingen.

lees verder

Zwangere werkneemsters

Jouw werkneemster komt bij je met het bericht dat ze zwanger is. Dit is natuurlijk een feestelijke aangelegenheid voor haar, maar wat betekent dit voor jouw bedrijf? Lees hier meer over in onze blog.

lees verder

Prinsjesdagspecial 2018

Tijdens Prinsjesdag 2018 heeft het kabinet Rutte III de Miljoenennota 2019 gepresenteerd. In de “Prinsjesdagspecial” hebben onze belastingadviseurs een samenvatting gemaakt van de voorgestelde belastingwijzigingen. Sommige onderdelen zijn nieuw. Sommige belastingwijzigingen waren vorig jaar al aangekondigd, maar wil het kabinet blijkbaar toch nog aanpassen.

lees verder

Koppelingen Loket.nl

Met Loket.nl kies je voor een online salarispakket dat verschillende voordelen biedt. Om jou als werkgever meer te ontzorgen, is het mogelijk om Loket.nl aan online applicaties te koppelen. Lees hier welke mogelijkheden er zijn en hoe dit jou kan ontzorgen.

lees verder

Work-Update Exact Online 8 november 2018

Als ondernemer heb je met Exact Online direct toegang tot je resultaten en cijfers. In een oogopslag zie je hoe jouw onderneming er op dat moment voor staat. Op donderdag 8 november aanstaande organiseert Van Herwijnen Kreston een Wake-Update voor gebruikers van Exact Online.

lees verder

Wake-Update Gezellig donderdagavond 25 oktober 2018

Ondernemen is risico’s nemen, maar ook denken in kansen. Een ondernemer moet regelmatig een gokje wagen om succesvol te worden. Ben jij goed in een gokje wagen en durf jij all-in te gaan? We stellen jou graag op de proef tijdens onze Wake-Update Gezellig.

lees verder

Wake-Update Personeel - donderdagochtend 11 oktober 2018

Heeft u inzicht en grip op de kansen & risico's van uw medewerkers? Van Herwijnen Kreston organiseert op donderdag 11 oktober een Wake-Update over Personeel. Bekijk hier de uitnodiging en meld u aan!

lees verder

De voordelen van een klein(er) kantoor voor accountancy en belastingadvies

Veel organisaties maken gebruik van de dienstverlening van kantoren gericht op accountancy en belastingadvies. Veelal gaat het hierbij om (middel)grote landelijke of regionaal opererende kantoren met meerdere vestigingen. Behalve deze (middel)grote kantoren zijn ook veel kleinere kantoren actief. Van Herwijnen Kreston is een van deze kleine(re) kantoren.

lees verder

Bedrijfsfilm Van Herwijnen Kreston gemaakt door studenten Van Maerlant College Den Bosch

Studenten van Maerlant College beklommen afgelopen juni de Mont Ventoux en Van Herwijnen Kreston was hierbij aanwezig als sponsor. Een unieke ervaring waarbij 35 jonge studenten het gevecht met zichzelf aangaan en erin slagen om boven zichzelf uit te stijgen. Bekijk hier hoe de studenten voorbereid werden door Patrick van de Langenberg! #KnowingYou

De opmars en voordelen van Robotic Accounting

Robotic Accounting, misschien heb je er al eens over gehoord, maar wat is het nu eigenlijk? In relatie tot de boekhouding beschouwen wij Robotic Accounting als een manier om administratieve handelingen te automatiseren.

lees verder

Save the dates

Om ondernemers te informeren over de meest actuele en relevante financiële en fiscale ontwikkelingen, organiseert Van Herwijnen Kreston vier Wake-Updates. Bekijk hieronder de vier bijeenkomsten en meld je hier aan!

lees verder

Bezwaar box 3-heffing 2017

De heffing van inkomstenbelasting over het vermogen in box 3 is veel belastingplichtigen al jaren een doorn in het oog. Op dit moment lopen verschillende procedures bij de Hoge Raad over de rechtmatigheid van deze heffing.

lees verder

Ziek tijdens de vakantie

De zomervakantie is de periode waarin jouw personeel de batterij weer oplaadt en vaak uitzwerft over de hele wereld. Maar wat als jouw werknemer op vakantie in het buitenland ziek wordt? Lees hierover meer in onze blog.

lees verder

Massaal bezwaar box 3-heffing 2017

De heffing van inkomstenbelasting over het vermogen in box 3 is veel belastingplichtigen al jaren een doorn in het oog. Op dit moment lopen verschillende procedures bij de Hoge Raad over de rechtmatigheid van deze heffing.

lees verder

Zonnepanelen en btw

Op 20 juni 2013 heeft het Hof van Justitie van de EU besloten dat een particulier die zonnepanelen op zijn/haar huis installeert, voor btw-doeleinden als ondernemer moet worden behandeld. Deze persoon levert immers (ook) elektriciteit terug aan het energiebedrijf.

lees verder

Subsidieregeling Praktijkleren 2017-2018

De Subsidieregeling Praktijkleren is een tegemoetkoming van de overheid die je kunt aanvragen als je als leerbedrijf optreedt. Benieuwd hoe je als ondernemer in aanmerking komt voor deze subsidieregeling? Lees het in onze blog!

lees verder

Wake-Update - Is uw onderneming uw pensioen?

Donderdagochtend 28 juni stond om 07.30 uur de warme koffie en betuwse broodjes klaar voor onze klanten en relaties. Deze vroege bijeenkomst stond in het teken van de Wake-Update over waardecreatie en financiële planning.

lees verder

Nieuwe website!

Bij een naamsverandering hoort een nieuwe website. Na maanden hard werken is deze op donderdag 21 juni gelanceerd.

lees verder

Maak je onderneming "los"

Een onderneming die afhankelijk is van de ondernemer die er werkt is lastig verkoopbaar. Wie wil er graag betalen voor een bedrijf als de oud-ondernemer er nog jarenlang bij blijft horen?

lees verder

Niet-betaalde facturen en btw

Heeft u de btw op inkoopfacturen afgetrokken, maar de factuur nog niet betaald? Houdt u er dan rekening mee dat u in een aantal situaties de btw weer aan de belastingdienst moet terugbetalen.

lees verder

Actualiteiten loonheffingen 2017

Voor auto’s van de zaak waarvan de eerste tenaamstelling in 2017 ligt, geldt een standaard bijtellingspercentage van 22%. Deze bijtelling geldt eveneens voor hybride auto’s. Alleen voor volledig elektrische auto’s geldt een lagere bijtelling van 4%.

lees verder

Btw bij prestaties voor verzekeraars

Btw bij prestaties voor verzekeraars Verzekeringen en diensten van verzekeringstussenpersonen zijn vrijgesteld van btw. Over deze vrijstelling is dit voorjaar geprocedeerd bij de belastingrechter.

lees verder

Groeien is meer dan alleen groter worden

Groeien is meer dan alleen groter worden U bent een succesvol ondernemer, of u bent hard op weg er een te worden. Om de toekomst het hoofd te kunnen bieden is groei in een van de strategische opties waaruit u.

lees verder

Uitzendbedrijven worden voortaan ingedeeld in uitzendsector

Uitzendbedrijven worden voortaan ingedeeld in uitzendsector. Per 25 mei 2017 is de Regeling Wet financiering sociale verzekeringen (Regeling Wfsv) gewijzigd. Dit heeft gevolgen voor alle bedrijven die, op welke schaal dan ook, personeel uitlenen of uitzenden.

lees verder

Van waarde naar prijs

Van waarde naar prijs. Op een bepaald moment komt bij ondernemers de vraag op: wat is mijn onderneming nu waard? Natuurlijk wordt hiermee bedoeld: hoeveel geld kan ik voor mijn aandelen vragen, maar dat is niet geheel hetzelfde.

lees verder

Koopcontract: je paraplu voordat het regent

Koopcontract: je paraplu voordat het regent. Een aan- of verkooptransactie zal op een bepaald moment de vorm moeten krijgen van een overeenkomst. Meestal is dat het geval zodra duidelijk is dat beide partijen serieus met elkaar verder willen praten.

lees verder