Welke SBI codes zijn toegevoegd?
De TOGS is nu ook toegankelijk voor diverse contactberoepen. Zo zijn kleinere MKB-winkeliers in de food, dienstverlening zoals taxi’s, praktijken van onder andere tandartsen, fysiotherapeuten en toeleveranciers van eet-en drinkgelegenheden of (culturele) evenementen toegevoegd.

Klik hier voor een overzicht van de toegevoegde SBI-codes voor de TOGS.

De toegevoegde SBI-codes zijn nog niet opgenomen in de zoektool van het RVO.
De verwachting is dat deze op korte termijn wordt aangepast. Het kan dus voorkomen dat je op basis van de zoektool geen recht heb op de TOGS, maar wel op basis van het overzicht van de toegevoegde SBI-codes.

 

Aanvullende voorwaarden
Voor de SBI-codes genoemd in module 2 geldt een aanvullend criterium. Ondernemers zal worden gevraagd te verklaren dat 70% van de omzet komt uit de getroffen sectoren in module 1 en in de sectoren uit de lijst van 27 en 28 maart jl.

Vanaf wanneer?
De toegevoegde ondernemers (SBI-codes) kunnen vanaf 15 april 2020 een TOGS-aanvraag indienen. Aanvragen moeten online worden ingediend via de website van het RVO. Klik hier om direct naar de aanvraagmogelijkheid te gaan.
Indien wenselijk kunnen wij als intermediair op grond van een machtiging de aanvraag voor je verzorgen. Wanneer je hier gebruik van wil maken, vragen wij je een ingevuld machtigingsformulier aan ons toe te sturen.

 

Vragen of hulp
Heb je vragen of hulp nodig bij de aanvraag van deze regeling. Neem dan contact met ons op via 0344-621222.