Wake-Update 5 juni


Woensdag 5 juni was het onderwerp van de Wake-Update Bedrijfsoverdracht. Overnameadviseur en register valuator Gerard Janssen ging in op wat er allemaal komt kijken bij een voorgenomen verkoop of bij een ongewenste tussentijdse verkoop. Hoe bepaal je waarde van je onderneming? Wat zijn de valkuilen? Welke risico’s loop je? En welke afspraken maak je onderling?

Afspraken die je maakt kunnen deels in een aandeelhoudersovereenkomst worden vastgelegd. De advocaten Geneviève Galjé en Maria Timmermans gingen dieper in op deze overeenkomst. Wat is het verschil tussen een aandeelhoudersovereenkomst en statuten? Wat kun je opnemen in een aandeelhoudersovereenkomst? En wat niet? Hoe belangrijk zo’n overeenkomst is bleek uiteindelijk bij de laatste spreker.

Corné Willemsen vertelde in een boeiend relaas hoe hij uiteindelijk bij Gerard Janssen terecht kwam om zich te laten adviseren over de waardebepaling van zijn onderneming. Terugkijkend op het proces dat hij met zijn zakenpartner heeft doorlopen, was het beter geweest als zij een aandeelhoudersovereenkomst hadden gehad.

De presentatie zoals die woensdag is gegeven vind je hieronder.

Presentatie Bedrijfsoverdracht